9.3.17

Muuttajan soppa ja jälkkäri

Makkarasoppa muuttomiehille ja muillekin


Meidän perhe on muuttanut yksin ja yhdessä aika monta kertaa, jopa muutamia kertoja saman kerrostalorapun sisällä. Muuttaminen on raskasta puuhaa, jolloin kirjalaatikoita ja sosimia ja huonekaluja kanniskelevat henkilöt on syytä ruokkia tukevasti urakan päätteeksi. Siihen tarkoitukseen oivaksi on huomattu tämä ruokalaji. Sopasta ja jälkkäristä riittää noin 4-6 muuttajalle evästä.



Pari kolme porkkanaa
Pala lanttua, palsternakkaa ja juuriselleriä
(Purjoa vähän jos siitä tykkää ja maha kestää)
8 maustepippuria
1 lihaliemikuutio
1 kasvisliemikuutio
6-8 perunaa
1 paketti HK:n sinistä lenkkiä
1,5 litraa vettä
Tuoretta persiljaa


  • Laita vesi isoon kattilaan kuumenemaan.
  • Kuori ja pilko lanttu ekana kun kypsyy kauimmin, kippaa veteen.
  • Kuori ja pilko palsternakka ja juuriselleri, kippaa lantun kaveriksi kattilaan.
  • Kuori ja viipaloi lopuksi porkkanat, lisää soppaan.
  • Sujauta sekaan myös maustepippurit ja murentele liemikuutiot.
  • Sillä välin kun juurekset keittyvät, kuori ja pilko perunat. Lisää soppaan.
  • Anna kiehua hiljaksiin xx minuuttia, kunnes haarukalla kokeillessa juurekset ja perunat kypsiä. Pilko odotellessa makkarat (muista poistaa kuori).
  • Kippaa makkarat soppaan ja anna kuumentua pari minuuttia.
  • Silppua lopuksi, juuri ennen tarjoilua, pinnalle tuoretta persiljaa ja sekoita. Huom! Jos tykkää persiljasta kovasti, sitä silppua voi lisätä jo perunoiden kanssa jonkun verran. Loput sitten ennen syömistä.


Sopan kylkeen sopii aina hyvä leipä, esimerkiksi ruispalat ja Maalahden limppu voin kanssa. Myös tuore hiivaleipä on hirmuhyvää tämän oheen. Juomaksi maitoa, piimää, vissyä, vettä - mitä nyt kukakin tahtoo.

Jos erkki haluaa twistata soppaa, niin hookoon blöön voi vaihtaa siskonmakkaroihin ja lisätä esim. tuoretta punaista (tavallista suikulaa) chiliä hienonnettuna. Tämä oli sisarussarjan vanhimman edustajan taannoinen näkemys, kun kokkasi syntymäpäiväkeittoa tovereilleen. (Lukusuositus: Else Holmelund Minarik - Pikkukarhu ja syntymäpäiväkeitto)


Makoisa jälkiruoka eli Muuttajan marjarahka

(Tätä meillä kyllä syödään ihan ilman muuttourakointiakin... 😊)


1 prk maustamatonta rahkaa
1 prk kermaa
n.2 rkl sokeria (maun mukaan - maistele siis)
0,5 l jäisiä vadelmia tai muita mieluisia marjoja


  • Vaahdota kerma isossa kulhossa.
  • Lisää sekaan rahka, kääntele/sekoita varovasti sopivan tasaiseksi.
  • Mausta sokerilla, lisää lopuksi marjat ja sekoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti